Potrebno je:
Potrebno je:
Za testo:
500 gr brašna
1 jaje
1 šoljica ( šoljica od 1 dcl) ulja
1 šoljica jogurta
1 šoljica gazirane vode
1/2 kesice praška za pecivo
Za valjanje testa:
200 gr gustina
Za premazivanje testa:
1 dcl ulja
Za punjenje:
1 kg jabuka
5 kašika šećera
1 kašičica cimeta
100 gr mlevenih oraha
Za sirup:
500 gr šećera
5 dcl vode
sok od 1/2 limuna
Priprema:
Napraviti punjenje. Jabuke oguliti i izrendati da bude 1 kg. Dodati 5 kašika šećera i na tihoj vatri kuvati dok ne uvri tečnost. Izaći sa vatre i dodati 100 gr mlevenih oraha i 1 kašičicu cimeta.
Skuvati sirup. Kuvati 500 gr šećera sa 5 dcl vode. Kuvati od kad provri 4-5 minuta i na kraju dodati sok od 1/2 limuna. Ostaviti da se ohladi.
U posudu staviti 500 gr brašna, 1/2 praška za pecivo, dodati 1 dcl ulja, 1 dcl jogurta i 1 dcl gazirane vode. Zamesiti testo i dobro izraditi. Podeliti na 20 loptica. Prekriti providnom folijom i ostaviti da stane 15 minuta. Uzimati po jednu lopticu testa razvaljati oklagijom i posipati gustinom. Razvaljati tanko prečnika oko 30 cm. Premazati sa malo ulja i preklopiti sa svih strana kao pismo. Na jednu stranu staviti punjenje i urolati rolnicu. Redjati na podmazan pleh. Imamo 20 rolnica. Po vrhu premazati uljem i peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju, oko 30 minuta. Tople rolnice preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.
Нема коментара :
Постави коментар