субота, 2. мај 2020.

Pita sa cepkanim korama i višnjama








Potrebno je:

500 gr tanjih kora za pitu

Za fil:


4 jaja
1 čaša (čaša od 2 dcl) šećera
1 čaša ulja
2 čaše jogurta
1 čaša griza
1 kesica praška za pecivo
500 gr višanja


Za sirup:


400 gr šećera
5 dcl vode
sok od 1/2 limuna

Priprema:

Od celog pakovanja kora odvojiti 4 kore na stranu a ostale iseckati na kockice od 1 cm. Tako iseckane kockice protresti rukama da se kockice odvoje jedna od druge.

Umutiti 4 jaja, dodati 1 čašu šećera, ulja, jogurt, griz i prašak za pecivo. U ovu masu dodati kockice od kora i dobro izmešati. U pleh veličine 25x35 cm, podmazan uljem, staviti 1 koru (to su one 4 kore odvojene od celog pakovanja kora) premazati je uljem pa preko staviti drugu koru. Preko druge kore staviti 1/2 fila, preko fila staviti 500 gr višanja zamrznutih ne odmrzavati ih. Preko višanja staviti 2/2 fila. Po vrhu staviti preostale 2 kore koje premažem uljem. Tako složenu pitu iseći na kocke i peći na 180 stepeni 40-45 minuta.
 Toplu pitu preliti hladnim sirupom. U posudu staviti 400 gr šećera i 5 dcl vode, kuvati od kad provri 5 minuta. Pred kraj kuvanja dodati sok od 1/2 limuna.
































Нема коментара :

Постави коментар