субота, 2. мај 2020.

Štrudla s višnjama i čokoladom






Potrebno je:

Za testo:


100 gr putera ili margarina
4 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
1 dcl mleka
1 kašičica suvog kvasca
1 jaje
300-330 gr brašna


Za fil:


600 gr zamrznutih višanja
6 kašika šećera
1 dcl vode
1 puding od maline
100 gr čokolade



Priprema:



Uveče zamesiti testo. U 1 dcl mlakog mleka staviti 1 kašiku šećera i 1 kašičicu kvasca, da stane 5 minuta. Umutiti puter sa 3 kašike šećera, dodati 1 jaje, još malo mutiti pa dodati brašno i testo izraditi da stane 10 minuta zaviti u providnu foliju i da stoji preko noći u frižideru.

Sutradan napraviti štrudlu. U posudu staviti višnje i šećer da se kuvaju. Kuvati dok se šećer ne istopi. Umutiti puding sa 1 dcl vode dodati u višnje i kuvati. Kad se skuva ohladiti.

Testo podeliti na 2 dela. Oba dela razvaljati veličine 20x30 cm. Premazati filom od višanja i posuti sa 100 gr rendane čokolade. Uviti u štrudlu ostaviti da stane 30-40 minuta i peći na 170 stepeni oko 35 minuta.
Pečenu posuti šećerom u prahu.





















































Нема коментара :

Постави коментар