Potrebno je:
500 gr crvenog pasulja
3-4 glavice crvenog luka
2-3 lista lovora
3 čena belog luka
1 dcl ulja
1 kašika mlevene crvene paprike u prahu
2 dcl soka od paradajza
1/2 kašičice mlevenog kima
po potrebi so i mleveni biber
Priprema:
U posudu staviti 500 gr crvenog pasulja naliti sa vodom i ostaviti preko noći da stoji. Sutradan ocediti vodu iz pasulja naliti drugu vodu, dodati 2-3 lista lovora i skuvati pasulj.
Na 1 dcl ulja pržiti 3-4 glavice seckanog crvenog luka, 3 čena seckanog belog luka. Kad se isprži dodati 1 kašiku mlevene crvene paprike, ocedjene pasulj (vodu ostaviti trebaće nam malo), dodati 2 dcl paradajz soka, soli, mlevenog bibera, 1/2 kašičice mlevenog kima, i 2-3 dcl ocedjene vode iz pasulja.
Sve dobro izmešati staviti u posudu za pečenje, po vrhu po redjati polovine crvenih paprika (koristila sam zamrznute) i zapeći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар