Potrebno je:
300 gr integralnog pšeničnog brašna
300 gr belog pšeničnog brašna
1 kašičica soli
3,5 dcl mlake vode
Za fil:
500 gr seckane, ocedjene od tečnosti blitve
250 gr sitnog sira
2 jaja
ulje za posipanje razvučenih kora
Priprema:
U posudu staviti obe vrste brašna i so. Dodavati malo po malo mlake vode i zamesiti testo. Testo dobro izraditi i podeliti na 4 dela.
Svaki deo testa razvaljati u krug od 10-15 cm, premazati uljem, pokriti providnom folijom i ostaviti da stane 1 sat.
Za to vreme napraviti fil. Blitvu oprati sitno iseckati posoliti, da stane 10-15 minuta i dobro rukama ocediti od tečnosti. Dodati sitni sir i jaja. Po potrebi dodati još soli.
Od odstajalog testa uzeti 1 krug staviti na stolnjak i vući u krug dok kora ne bude prozirna. Zadebljale krajeve kore odseći nožem. Razvučenu koru posuti uljem pa staviti 1/4 fila po celoj kori. Pomoću stolnjaka koru urolati uviti u krug pa u tepsiju obloženu papirom ili pouljenu.
Tako uraditi i sa preostala 3 kruga testa. Urolane kore stavljati okolo prethodne kore.
Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар