Potrebno je:
1,5 kg crvenog pasulja
4 lista lovora
1 kg crvenog luka
2 kg crvene paprike
2 kg paradajza
3 dcl ulja
1 glavica belog luka
1 veza peršuna
3-4 feferone
2 kašike soli
3 kašike šećera
1 kašika mlevenog zrna korijandera
1 dcl jabukovog sirćeta
Priprema:
Pasulj oprati naliti sa vodom i ostaviti da stoji preko noći.
Sutradan vodu odliti doliti novu i kuvati od kad provri 10 minuta. Odliti opet vodu doliti novu, dodati lovorov list i kuvati dok se ne skuva a zrna ostaju cela da se ne raspadnu. Kad se skuva ocediti od tečnosti.
Crveni luk iseći na kockice, papriku iseći na kockice. Paradajz oguliti i iseći.
Na ulju malo pržiti crveni luk pa dodati seckanu papriku, paradajz, beli luk protisnut na spavicu, seckani peršun, seckanu feferonu, 2 kašike soli, 3 kašike šećera. Kuvati 30 minuta uz povremeno mešanje. Dodati kuvan ocedjen pasulj, mleveni korijander i jabukovo sirće. Kuvati još 10 minuta i stavljati u zagrejane sterilisane tegle. Napunjene tegle dobro zatvoriti staviti u zagrejanu rernu na 100 stepeni. Grejati 10 minuta, rernu isključiti i ostaviti tegle u rerni dok se ne ohlade.
Нема коментара :
Постави коментар