уторак, 3. септембар 2019.

Torta sa piškotama i višnjama







Potrebno je:


2 pakovanja piškota (1 pakovanje od 105 gr)
700 gr višanja
8 kašika šećera
400 ml slatke pavlake
400 gr kisele pavlake
50 gr šećera u prahu
100 gr čokolade
1 želatin od 10 gr


Priprema:


U 700 gr višanj staviti 8 kašika šećera, kuvati dok se šećer ne istopi i višnje dobro ocediti od soka. Sok će mo koristiti za natapanje piškota i za pravljenje preliva na torti. Umutiti 400 ml slatke pavlake sa 50 gr šećera u prahu, dodati 400 gr kisele pavlake. Dobro umutiti i od mase odvojiti 2/3 (1/3 mase ostaje bela) dodati 100 gr otopljebe čokolade i 150 gr ocedjenih višanja. Na tacnu staviti piškote natopljene u sok od višanja ( 105 gr piškota), preko staviti 1/2 fila sa čokoladom, pa ceo beli fil ( izdvojena 1/3), opet red piškota ( pakovanje od 105 gr) natopljene u sok od višanja, pa preko 2/2 čokoladnog fila. Ostaviti da se torta ohladi dok ne napravimo preliv. U posudu 1 kesicu želatin preliti sa 5 kašika vode i ostaviti da nabubri. U posudu staviti 200 gr višanja, preostali sok od natapanje piškota. Mase da bude 400 gr ako nema doliti vode. Staviti da proključa, dodati nabubreo želatin i dobro izmešati da se želatin istopi. Ostaviti da se ohladi i stegne ne do kraja pa preliti tortu.




























Нема коментара :

Постави коментар