недеља, 22. септембар 2019.

Čokoladne kocke sa višnjama








Potrebno je:

Za koru:

5 kašika džema od višanja ( može i neki drugi)
200 gr šećera
4 dcl  gazirane vode
300 gr brašna
1 kašika kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika soka od limuna
200 gr keksa
1 dcl mleka za prelivanje pečene kore

Za fil od višanja:

700 gr višanja
10 kašika šećera
1 dcl vode
2 pudinga od vanile

Za glazuru:

100 gr čokolade
4 kašike ulja


Priprema:

U posudu staviti džem, šećer, gaziranu vodu, sodu bikarbonu kakao i  sok od limuna. Dobro umutiti mikserom, pa dodati 200 gr lomljenog keksa. Masu staviti u pleh veličine 20 x 30 cm, prethodno pouljen i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu toplu koru preliti sa 1 dcl mleka.
Fil od višanja: U posudu staviti  700 gr višanja i 10 kašika šećera. Staviti na vatru da se kuva dok se šećer ne istopi, pa štapnim mikserom izblendirati. Vratiti na vatru pa dodati umuće puding sa vodom i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti i premazati koru. Ostaviti da se ohladi.
Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.






















Нема коментара :

Постави коментар