четвртак, 25. децембар 2025.

TORTA BELI ANDJEO





Potrebno je:

1 pakovanje rozen kora za tortu

Za fil 1:

1 litar mleka
6 kašika šećera
3 pudinga od vanile
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
200 gr mleka u prahu.

Za fil 2:

300 gr šlag krema u prahu
2 dcl gazirane vode
400 gr kisele pavlake

Za premazivanje torte:

200 gr šlag krema u prahu
2,5 - 3 dcl gazirane vode

Priprema:

Fil 1: Staviti da se kuva 8 dcl mleka i 6 kašika šećera. Izmešati 3 pudinga od vanile, 2 dcl mleka dodati u mleko koje se kuva i sve skupa kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati umućen margarin sa 200 gr šećera u prahu. Dodati 200 gr mleka u prahu i sve skupa dobro umutiti.
Fil 2: Umutiti 300 gr šlaga sa 2 dcl gazirane vode i dodati 400 gr kisele pavlake. Sve dobro umutiti.
Filovati tortu. Korica, fil sa pudingom, fil sa kiselom pavlakom, korica, i sve tako redom. Na kraju staviti koricu. Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl gatirane vode i premazati tortu.










































Нема коментара :

Постави коментар