Potrebno je:
800 gr petit kesa
3 dcl mleka
3 kesice nes kafe
Fil 1:
1 litar slatke pavlake
400 gr čokolade
200 gr putera ili margarina
Fil 2:
800 gr zamrznuti malina
6 kašika šećera
4 dcl vode
2 pudinga od maline
2 kašike gustina
Za ukrašavanje:
180 gr šlag krem sa ukusom čokolade
Priptema:
U 1 litar slatke pavlake staviti čokoladu iseckan na kocke. Kuvati na tihoj vatri ( ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi i dodati 200 gr istopljenog putera. Dobro izmešati prohladiti i ostaviti u frižider da prenoći.
U posudu staviti 800 gr malina, 6 kašika šećera i 2 dcl vode. Kuvati da se šećer istopi. Izmešati 2 pudinga od maline, 2 kašike gustina i 2 dcl vode. Dodati u maline i kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti.
U 3 dcl toplog mleka izmešati 3 kesice nes kafe. Slatku pavlaku i čokoladu uzeti iz frižidera i umutiti mikserom da bude fina krema.
Filovati. Na tacnu staviti red keksa 5x5 komada prethodno potapanje u mleko sa nes kafom. Preko staviti čokoladni Fil pa Fil od maline. Preko malina red keksa potapanje u mleko, čokoladni Fil pa Fil od maline i tako redom. Ima 5 redova keksa. Zadnji red keksa premazati sa čokoladnim filom. Umutiti 180 gr šlag krema sa ukusom čokolade prema uputstvu na kesici i premazati tortu.




Нема коментара :
Постави коментар