Potrebno za kore:
9 belanaca
9 kašika šećera
200 gr seckanih urmi
100 gr seckanog suvog groždja
100 gr seckanih oraha
4 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
FIL 1:
9 žumanaca
5 kašika šećera u prahu
1 vanilin šećer
100 gr bele čokolade
250 gr putera ili margarina
Fil 2:
150 gr šlaga sa čokoladom
2 dcl gazirane vode ili mleka
Za premazivanje torte:
200 ml slatke pavlake
100 gr crne čokolade
Priprema:
Urme, suvo groždje i orahe iseckati posuti sa 4 kašike brašna i kašičicom praška za pecivo. Sve izmešati. Umutiti 9 belanaca sa 9 kašike šećera, dodati mešavinu seckanog suvog voća. Izmešati i staviti u pleh veličine 39x32 cm, prethodno obložen papirom. Peći na 170 stepeni oko 25 minuta. Pečenu koru iseći na 3 lente.
Fil1: Umutiti 9 žumanaca sa 5 kašika šećera u prahu, 1 vanilom. Kuvati na pari da se zgusne pred kraj dodati 100 gr bele čokolade da se istopi. Ohladiti i dodati 250 gr putera ili margarina
Fil 2: 100 gr šlaga od čokolade umutiti sa 1,5 dcl gazirane vode ili mleka.
Filovati: kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1.
U posudu staviti 200 ml slatke pavlake i 100 gr crne čokolade. Istopiti na tihoj vatri ( ne sme da provri). Ohladiti dobro u frižideru i umutiti mikserom. Premazati tortu.
Нема коментара :
Постави коментар