петак, 5. фебруар 2021.

Markiza torta

 





Potrebno je:


2 kutije većih piškota
3 dcl mleka

Za fil:

7 jaja
200 gr šećera u prahu
2 kesice vanillin šećera
250 gr čokolade
250 gr putera


Za ukrašavanje:

2 kesice šlaga od čokolade


Priprema:


Umutiti 7 belanaca u čvrstu penu I ostaviti po strain.
Umutiti 7 žumanaca sa 200 gr šećera u prahu I 2 vanile. Kuvati na pari 5 minuta I dodati čokoladu da se istopi. Ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto puter I dodavati kašiku po kašiku fila od žumanaca muteći mikserom. Na kraju dodati umućena belanca I sve dobro umutiti.
Kalup sa skidanjem obruča prečnika 25 cm ili dublju posudu obložiti providnom folijom I redjati piškote pod nu kalupa I okolo prethodno potapane u mleko. Ceo fil staviti na piškote I izravnjati. Vrhovi piškota koji su iznad fila saviti I staviti po filu. Preostale piškote poredjati na deo fila gde nema piškota. Ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan tortu staviti na tacnu gornji deo da je dole a donji da dodje gore. Šlag umutiti po upustvu na kesici I premazati tortu.



























Нема коментара :

Постави коментар