Lagano brzo za one koji su na Hrono režimu ishrane.
Potrebno je:
2 veće tikvice
250 gr belog pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 struka svežeg peršuna
1 kašika ulja od koštica groždja
1 paradajz
so, mleveni biber
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice tucane paprike
Priprema:
Tikvice oguliti i izdubiti, staviti u posudu za pečenje podmazanu uljem, posoliti i pobiberiti.
Izdubljeni deo tikvica, crni luk, beli luk i peršun iseckati u električnom secku.
Meso iseckati na sitne kocke i pržiti na ulju 2-3 minuta i dodati seckano povrće i pržiti još 1-2 minuta. Dodati so, mleveni biber, kurkumu i tucanu papriku.
Ovom masom puniti tikvice po vrhu staviti kolutiće papradajza. Na svaki kolutić paradajza staviti 1-2 kapi ulja i peći na 200 stepeni 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар