Potrebno je:
Za koru:
110 gr putera
150 gr čokolade
3 jaja
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
2 kašike kakaoa
120 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za natapanje kore:
3 dcl čokoladnog mleka
Za fil od kokosa:
5 dcl mleka
150 gr šećera
1 puding od vanile
150 gr kokosa
2 dcl pavlake za šlag
Za ganache fil:
2 dcl slatke pavlake
150 gr čokolade
Priprema:
U posudu staviti puter i čokoladu, otopiti i ostaviti da se malo prohladi.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo.
Dodavati malo po malo otopljenu čokoladu sa puerom bez prekida muteći mikseom.
Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno obložen papirom.
Peći na 170 stepeni 25-30 minuta.
Toplu koru preliti sa 3 dcl čokoladna mleka.
Fil sa kokosom.
U posudu staviti da se kuva 4 dcl mleka i 100 gr šećera. Umutiti 1 puding od vanile sa 50 gr šećera, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusne, dodati 150 gr kokosa i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 2 dcl pavlake za šlag i dodavati malo po malo hladnog fila sa kokosom. Dobro umutiti i premazati preko kore.
Ganache fil: U posudu staviti 2 dcl pavlake i 150 gr čokolade na kockice, na tihoj vatri zagrevati da se čokolada istopi ( ne sme da provri). Dobro ohladiti u frižideru umutiti mikserom i premazati preko fila sa kokosom.
Tortu ukrasiti sa čokoladom.
Нема коментара :
Постави коментар