Heljdino brašno je jako zdravo. Ovako jelo spremljeno od heljdina brašna vole svi i deca i odrasli.
Potrebno je:
Za testo za palačinke:
2 jaja
2 dcl mleka
2 dcl gazirane vode
2 kašike ulja
100 gr pšenična brašna
100 gr brašna od heljde
so
ulje
Za fil:
250 gr sira
1 jaje
3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Umutiti testo za palačinke od jaja, mleka, gazirane vode, ulja, pšenična i heljdina brašna sa dodatkom soli. Umutiti masu i ostaviti da stoji 30 minuta i ispeći palačinke.
Napraviti fil. Isitniti sir, dodati jaje i kiselu pavlaku.
Na svaki palačinak staviti 1 kašiku fila.
premazati palačinku sa filom. Sa strane malo saviti i uviti u rolnu, i staviti u podmazan sa uljem pleh.. Tako
uraditi sa svim palačinkama.
U preostali fil (ostane 2-3 kašike), dodati 1 kašiku ulja, 1 kašiku kisele pavlake, premazati složene palačinke.
Peći na 200 stepeni 30 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Нема коментара :
Постави коментар