Mnoge domaćice nisu baš vešte da razvlače domaće kore za pitu. Ove mini pitice će uspeti i onim manje veštim, jer se kore ne razvlače rukama već valjaju oklagijom. Idealne su i kad imamo manje prostora u kuhinji zauzimaju malo prostora za valjanje nego razvlačenje kora.
Potrebno je:
500 gr brašna
1 kašičica soli
3 dcl mlake vode
Za fil:
300 gr sira ( feta, sitni sir ili masni sir u kriškama)
2 jaja
Za premazivanje testa:
1 dcl ulja
Priprema:
U posudu staviti brašno i so. Dodavati po malo mlake vode i zamesiti testo i dobro izraditi.
Podeliti testo na 16 loptica.
Svaku lopticu razvaljati oklgijom prečnika 10 cm.
Spajati po dva kruga izmedju premazivati sa uljem.
Tako kad spojimo po 2 kruga dobijemo 8 delova.
Ostavimo da stane 10 minuta. U medjuvremenu napravimo fil. Isitniti sir i dodati 2 jaja. Dobro umutiti.
Kad testo odstoji, uzimati po 2 spojena kruga i valjati oklagijom da bude tanko, prečnika 25 cm.Pri valjanju posipati testo malo sa brašnom da se oklagija ne lepi za testo.
Kuhinjskom četkom premazati testo sa uljem.
Preko staviti 1 kašiku fila od sira i ravnomerno rasporediti.
Uviti u rolnu
Uvrnuti rolnu kao uže.
I smotati u krug.
Staviti u pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim krugovima testa.
U preostali fil dodati 1 kašiku ulja, premazati svaku piticu.
Peći na 180 stepeni 30 minuta.
Odlične su uz Domaći jogurt
Prekrasno Dano
ОдговориИзбришиHvala!
ИзбришиTek sam otkrila recept, super dobro objasnjeno,prekrasno izgledaju pitice ,probacu sto prije
ОдговориИзбриши