Potrebno je:
4 jaja
200 gr šećera
1 vanilin šećer
100 gr maslaca
100 gr čokolade
4 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil 1:
5 dcl slatke pavlake
200 gr čokolade
Za fil 2:
200 gr šlaga
3 dcl vode
Priprema:
U posudu staviti 100 g maslaca i 100 g čokolade i istopiti na blagoj vatri.Ostaviti da se prohladi.
Umutiti 4 žumanca sa 200 g šećera i 1 kesicom vanile. Mutiti dok se masa ne sjedini, dodati prohladjen istopljen maslac i čokoladu. Sve skupa dobro umutiti i dodati brašno i prašak za pecivo i opet umutiti. Na kraju dodati sneg od 4 belanca, sjediniti sa masom ne mutiti mikserom već varjačom.
Umućenu masu staviti u pleh prečnika 26 cm, prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni.
Fil 1:
U posudu staviti 5 dl slatke pavlake i 200 g mlevene čokolade. Zagrevati na tihoj vatri neprekidno mešati da se čokolada istopi, a pavlaka ne sme da provri. Kad se čokolada istopi ostaviti masu da se dobro ohladi. Kad se ohladi mutiti mikserom 2-3 minuta dok masa ne bude čvrsta.
Fil 2:
Umutiti čvrsto 200 g šlaga u prahu i 3 dl vode.
Filovati tortu: U okrugli kalup sa obručem staviti koru, preko fil 1 i na kraju fil 2.
Dekoracija za tortu: U kesu od zamrzivača staviti 2-3 štangle čokolade. Potopiti kesu u ključalu vodu i da stoji dok čokolada ne omekša. Probušiti na vrhu kesu čačkalicom i istiskati na list celofana ornamente koje želimo (cvetove, leptiriće, srca ....) ostaviti da se ukrasi stegnu i staviti na tortu.
Нема коментара :
Постави коментар