Za beze koricu:
5 belanaca
250 gr šećera
1 kašika soka od limuna
Za fil:
5 žumanaca
5 kašika šećera u prahu
250 gr putera ili margarina
200 gr šećera u prahu
1 litar mleka
1 puding od vanile
1 puding od čokolade
1 puding od maline
250 gr petit keksa
2 dcl mleka za natapa je keksa
200 gr šlag krema u prahu
3 dcl gazirane vode
Priprema:
Umutiti 5 belanaca sa 250 gr šećera dodati 1 kašiku soka limuna i još par minuta mutiti. Masu staviti u kalup obložen papirom veličine 20x35 cm. Koru sušiti na 100 stepeni 2 časa.
Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera u prahu. Kuvati na pari da se zgusne. Ohladiti i dodati 250 gr putera ili margarina umućen sa 200 gr šećera u prahu. Dobro umutiti.
U 330 ml mleka izmešati 1 puding od vanile. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti. U 330 ml mleka izmešati 1 puding od čokolade. Kuvati da se zgusne i ohladiti. U 330 ml mleka izmešati 1 puding od maline kuvati da se zgusne i ohladiti. Masu sa margarinom i žumancima podeliti na 3 dela i u 1 deo dodati kuvani puding od vanile. U 2 deo dodati kuvani puding od čokolade i u 3 deo kuvani puding od maline.
Filovati: na beze koricu staviti fil sa pudingom od vanile, po filu poredjati petit keks potapa u mleko, pa fil od čokolade, pa red keksa potapa u mleko, pa fil sa pudingom od maline. Umutiti 200 gr šlag krema sa 3 dcl gazirane vode i premazati
Нема коментара :
Постави коментар