Za koru:
7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika soka od limuna
1 kašika gustina
100 gr seckanih oraha
Za fil:
1 litar mleka
7 žumanaca
15 kašika šećera
4 pudinga od vanile
250 gr putera ili margarina
150 gr čokolade
Potrebno još:
300 gr plazma keksa
300 gr piškota
300 gr eurokrema
3 dcl soka od narandže
180 gr šlag krema od čokolade
Priprema:
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera. Mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati sok od limuna i mutiti još par minuta. Na kraju dodati 1 kašiku gustina i izmešati. Na pleh dimenzija 25x35 cm obložiti papirom. Na papir staviti 100 gr seckanih oraha. Preko staviti masu od belanaca. Peći na 100 stepeni 2 sata. Pečenu koru staviti na tacnu da orasi dodju gore.
Staviti da se greje 8 dcl mleka. Umutiti 7 žumanaca sa 15 kašika šećera, dodati 4 pudinga od vanile i 2 dcl mleka. Dodati u zagrejano mleko kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati 250 gr putera ili margarina. Fil podeliti na 2 dela u jedan deo dodati 150 gr istopljene čokolade. Drugi deo ostaje isti.
Pečenu koru premazati sa 300 gr zagrejanog eurokrema. Preko staviti žuti fil. Preko fila poredjati 300 gr plazme potapanje u sok od narandže. Preko plazme staviti fil od čokolade pa preko poredjati red piškota potapa u sok od narandže.
Umutiti šlag od čokolade prema upustvu na kesici i premazati tortu odozgo i sa strane. Koristim C šlag 180 gr od čokolade.
Нема коментара :
Постави коментар