уторак, 24. март 2020.

Čokoladni kolač






Potrebno je:


1 jaje
120 gr šećera
1 vanilin šećer
1 dcl ulja
2 5 dcl mleka
4 kašike kakaoa
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
100 gr čokolade
300 gr zamrznutih višanja
1 kašika brašna

Za glszuru:
DŽEM od višanja
100 gr čokolade
3 kašike ulja


Priprema:


Umutiti jaje sa šećerom, vanilom, dodati ulje još malo mutiti pa dodati mleko i mešavinu brašna, kakaoa, praška za pecivo, sode bikarbone i soli. Dobro umutiti mikserom. Dodati 100 gr seckane čokolade, 300 gr zamrznutih višanja koje smo posuli sa 1 kašikom brašna izmešala da brašno obloži višnje. Sve izmešati varjačom i staviti u kalup 10x30 cm prethodno obložen papirom. Peći na 170 stepeni 45-50 minuta. Kolač dobro ohladiti premazati džemom od višanja i staviti glazuru od istopljene 100 gr čokolade i 3 kašike ulja. Dok se čokolada nije još stegla posuti seckanim orasima.























Нема коментара :

Постави коментар