Potrebno je:
500 gr kora za baklavu
Za fil:
200 gr mlevenih oraha
250 gr mlevene plazme
5 kašika griza
5 kašika šećera
1,5 dcl gazirane vode
Za premazivanje:
2 dcl ulja
Za sirup:
700 gr šećera
5 dcl vode
1/2 limuna
Priprema:
Skuvati sirup. U posudu staviti šećer i vodu, kuvati 4-5 minuta i pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Ostaviti da se ohladi.
U posudu izmešati mlevene orahe, plazmu, griz i šećer, preliti sa gaziranom vodom i izmešati.
U pakovanju kora kod mene ima 20 listova. Za 1 rolnicu potrebno je 2 kore tako da dobijemo 10 rolnica.
1 dcl ulja nam je potrebno za premazivanje kora a 1 dcl nam je potrebno za prelivanje rolnica.
Jednu koru premazati uljem preko staviti drugu koru premazati uljem na kraj kora rasporediti 2 kašike fila i uviti rolnicu. Tako uraditi sa svim korama. Rolnice staviti u podmazan pleh, iseći. 1 dcl ulja dobro zagrejati preliti rolnice. Baklavu peći na 180 stepeni oko 30 minuta da dobije zlatno žutu boju. Toplu baklavu preliti sa hladnim sirupom i ostaviti da rolnice upiju sirup.
Нема коментара :
Постави коментар