Potrebno je:
3 pileća bataka
3 pileća karabataka
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 crvene paprike
2 čaše ( čaša od 2 dcl) pirinča
2-3 šake graška
10-12 čeri paradajza
so, mleveni biber
1/2 kašićice kurkume
1/2 kašičice tucane paprike
2 čaše ( čaša od 2 dcl) tople vode
3-4 kašike ulja
rendanog kačkavalja
Priprema:
Batake i karabatake posoliti i pobiberiti.
Na 4 kašike ulja pržiti seckani crni luk i seckanu šargarepu na kockice. Pržiti 10 minuta.
Pirinač oprati dobro ocediti i staviti u pouljenu posudu za pečenje. Preko pirinča poredjati prženi crni luk i šargarepu. Preko šargarepe staviti seckanu papriku i grašak.
Preko poredjati batake i karabatake. čeri paradajz prepoloviti i staviti izmedju mesa. U 2 čaše vrele vode dodati soli, kurkumu i sve preliti. Posuti tucanom paprikom i peći na 200 stepeni 50- 60 minuta.
Izvaditi iz rerne na batake i karabatake staviti malo rendanog sira vratiti u rernu da se sir istopi.
Нема коментара :
Постави коментар