Za testo:
2,5 dcl mleka
2,5 dcl vode
2 kašike suvog kvasca
5 kašika šećera
1 dcl ulja
1 kašičica soli
2 belanceta
1 kg brašna
Za premazivanje testa:
250 gr putera ili margarina
2 žumanceta
džem od šljiva
đećer u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U mlako mleko i vodu staviti suvi kvasac i šećer. Ostaviti da stane pa dodati belance, ulje, so i brašno.
Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Penasto umutiti puter sa 2 žumanceta. Od ove mase odvojiti 3-4 kašike u stranu.
Nadošlo testo podeliti na 8 delova. Svaki deo razvaljati veličine manjeg tanjira i svaki deo premazati sa umućenim puterom i žumancetom i staviti jedan na drugi. Gornji 8 deo ne mazati i ostaviti da stane 15 minuta. Razvaljati u krug veličine 50 cm i zrakasto iseći na 32 dela.
Na početku svakog delića testa staviti kašičicu džema i urolati. Staviti na pleh obložen papirom da je sečena strana pužića do papira.
Ružice premazati sa istopljenim odvojenim delom putera i žumanaca (3-4 kašike).
Da stanu 20 minuta i peći na 200 stepeni 25- 30 minuta. Pečene posuti vanilom i šećerom u prahu.
Нема коментара :
Постави коментар