Za ovaj sok možemo kombinovati razne vrste voća jabuke, kruške, breskve kajsije i od povrća šargarepa i bundeva. Ovaj put sam pravila od jabuke, kruške i šargarepe.
Potrebno je:
1 kg jabuka
1 kg krušaka
1 kg šargarepe
1 kg šećera
2 kesice limuntusa
Priprema:
Jabuke, kruške i šargarepu oguliti i iseći. Jabuke i kruške staviti u posudu naliti vodom da ogreznu i kuvati.
Posebno šargarepu kuvati jer se duže kuva. Isto naliti vodom da ogrezne i kuvati.
Kuvano povrće izblendirati. Izmeriti izblendiranu masu od povrća i dodati vode da bude ukupno 10 litara. Dodati šećer ( može i manje zavisi od vrste krušaka i jabuka koliko su slatke), limuntus i kuvati 5 minuta. Za vreme kuvanja skidati penu.
Kuvani sok staviti u zagrejane flaše, zatvoriti prekriti stolnjakom i ostaviti da se ohladi.
Нема коментара :
Постави коментар