четвртак, 2. август 2018.

Pita sa jabukama






Ovako spremljena pita sa gotovim korama, se mnogo ne razlikuje od pite pravljene domaćim korama


Potrebno je:


500 gr kora za pitu
1500 gr rendanih jabuka
5 kašika šećera
1 kašičica djumbira u prahu
1 kašičica cimeta

Za premaz kora:

2 čaše ( čaša od 2 dcl) gazirane vode
1 kašika suvog kvasca
1 čaša ulja
1 čaša brašna

Za sirup:

400 gr šećera
3 dcl vode
1 kesica vanilin šećera


Priprema:


Skuvati sirup. U posudu staviti 400 gr šećera, 3 dcl vode i kuvati 4-5 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer. Ostaviti da se ohladi.
Jabuke oguliti, izrendati dodati šećer, djumbir i cimet, i izmešati.
U posudu staviti 2 čaše mlake gazirane vode, dodati 1 kašiku kvasca, da stane 2-3 minuta, dodati ulje i brašno. Izmešati da se sjedini.
Uzeti 1 koru za pitu, premazati sa 2 kašike premaza, preko staviti 2 koru, premazati sa 2 kašike premaza, treća kora premazana premazom i na kraj kora staviti rendane jabuke. Uviti u rolnicu i staviti u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama, premazom i jabukama. Meni je izašlo 7 rolnica jer je u pakovanju bilo 21 kora. Preostalim premazom premazati rolnice.
Ostaviti da stane dok se rerna ne ugreje. Piru peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju oko 30 minuta. Pečenu pitu dok je topla preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohladi i seći.


















































Нема коментара :

Постави коментар