Potrebno je:
Za kore:
100 gr margarina
150 gr šećera
2 jaja
40 gr meda
2 kašike kakaoa
500 gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
1 litar mleka
200 gr šećera
7 kašika brašna
150 gr kokosa 250 gr margarina
Za glazuru:
200 gr bele čokolade
50 ml slatke pavlake
50 gr margarina
Priprema:
Umutiti 100 gr margarina sa 150 gr šećera, dodati 2 jaja, 40 gr meda, 2 kašike kakaoa. 1 kašičicu sode bikarbone i 500 gr brašna. Zamesiti testo i ostaviti da stane na hladnom mestu 1 sat.
Podeliti testo na 5 delova. Svaki deo razvaljati na papir za pečenje veličine 20x30 cm. Korice peći na 180 stepeni 4-5 minuta.
Napraviti fil: Staviti da se kuva 8 dcl mleka i 200 gr šećera. Umutiti 7 kašika brašna sa 2 dcl mleka, staviti u mleko koje se kuva i kuvati sve skupa dok se ne zgusne. Kad se zgusne dodati 250 gr margarina da se istopi i 150 gr kokosa. Fil prohladiti i filovati korice. Zadnju koricu ne filovati već kolač opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 200 gr bele čokolade sa 50 ml slatke pavlake i 50 gr margarina i preliti kolač.
Нема коментара :
Постави коментар