Od ove količine paprike i paradajza izadje 10 tegli od 720 ml.
Potrebno je:
6 kg paradajza šljivara
12 kg paprike crvene somborke ili crvene babure
4 dcl vinskog sirćeta
6 dcl ulja
6 kašika soli
6 kašika šećera
2 glavice belog luka
1 veza peršunovog lišća
Priprema:
Paradajz šljivar nema mnogo tečnosti na vrh zarezati nožem krstić potopiti u vrelu vodu držati 1 minut pa potopiti u hladnu vodu držati 30 sekundi, ocediti i oguliti. Samleti paradajz.
Papriku očistiti od drščice i semena, iseći na filete i obariti da bude mekana. Ocediti dobro od vode i samleti na mašini za meso na najsitnije rupice.
Mleveni paradajz, i ulje kuvati 30 minuta, dodati mlevenu papriku, sirće, so, šećer, mleveni beli luk i peršun.
Kuvati oko 1 sat uz stalno mešanje da bude gusto.
Toplo sipati u tople tegle i zatvoriti. Pokriti i ušuškati tegle stolnjakom i ostaviti da se ohlade.
Нема коментара :
Постави коментар