петак, 22. септембар 2017.

Oblak kocke sa malinama






Jako ukusne kremaste kocke, ukus malina, čokolade, sa koricom od prhkog testa i jednom beze koricom.


Potrebno je:

Za prhko testo:

100 gr putera
30 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
3 žumanceta
200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo

Za beze koricu:

3 belanceta
150 gr šećera
1 kašika soka od limuna
2 kašike gustina

Za fil od malina:

600 gr malina ( koristim zamrznute)
4 dcl vode
5 kašika šećera
3 pudinga od maline

Za beli fil:

500 ml slatke pavlake
100 gr bele čokolade
250 gr kisele pavlake

Za čokoladni preliv:

200 ml slatke pavlake
200 gr čokolade
25 gr putera

Priprema:

Napraviti prhko testo. Umutiti 100 gr putera sa šećerom u prahu, 1 vanilin šećerom, dodati 3 žumanca, dobro umutiti i dodati brašni i prašak za pecivo. Zamesiti testo uviti u providnu foliju i ostaviti da stane 1 sat u frižideru.
Odstajalo testo tanko razvaljati na papir za pečenje veličine 25x 35 cm, izbockati viljuškom i peći na 180 stepeni 8-10 minuta.
Umutiti 3 belanceta sa 150 gr šećera, dodati 1 kašiku soka od limuna i 2 kašike gustina. Masu staviti na papir za pečenje veličine 25 x 35 cm. Peći na 100 stepeni 1 sat.
Fil od malina: U posudu staviti 600 gr malina, 2 dcl vode i 5 kašika šećera. Kuvati dok se šećer ne istopi. Umutiti 3 pudinga od maline sa 2 dcl vode, dodati u kuvane maline i sve skupa kuvati dok se ne zgusne i toplo staviti na pečenu koru od prhkog testa i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 500 ml slatke pavlake, dodati 100 gr istopljene bele čokolade i 250 gr kisele pavlake.
Masu staviti preko malina. Preko malina pečenu hladnu beze koru.
Na tihoj vatri istopiti mešajući 200 ml slatke pavlake, 25 gr putera i 200 gr čokolade ( masa ne sme da provri), prohladiti i preliti preko beze kore. Ohladiti kolač i seći na kocke.



















































Нема коментара :

Постави коментар