Heljdopita za doručak, za one koji su na Hrono režimu ishrane.
Za palačinke:
10 kašika heljdinog brašna
5 kašika raženog brašna
5 kašika ječmenog brašna
5 kašika ovsenog brašna
1 kašika mlevenog lana
1 kašika mlevenog suncokreta
2 kašike ulja od koštica groždja ili rastopljene masti
1 kašičica soli
7-8 dcl gazirane vode
Za premazivanje:
200 gr feta sira
Priprema:
U posudu staviti heljdino, raženo, ječmeno, ovseno brašno, mleveni lan i suncokret, so, izmešati dodati gaziranu vodu dobro umutiti masu pa dodati ulje ili mast. Da stane 30 minuta, za to vreme masa će malo da se zgusne pa po potrebi dodati još gazirane vode.
Na tiganju prečnika 24 cm premazanom sa masti peći palačinke sa jedne i druge strane.
Sir isitniti. U tepsiju prečnika 24 cm staviti 1 palačinku premazati sa sirom, opet palačinka , sir i tako redom. Zadnju palačinku premazati sirom iseći na kocke ili zrakasto i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар