Potrebno je:
400 gr belog pilećeg mesa
so, mleveni biber
2 kašike soka od limuna
1/2 kašičice karija
2 kašike ulja
200 gr praziluka beli deo
2 čena belog luka
400 gr šampinjona
Za njoke:
500 gr očišćene bundeve
120 -150 gr brašna
20 gr putera
1 jaje
so
prstohvat muskatnog oraha
Priprema:
Meso iseći na kockice, posuti sa soli, mlevenim biberom, karijem, sokom od limuna i 1 kašikom ulja. Ostaviti da stane na hladnom mestu 30 minuta.
Bundevu iseći na kockice i kuvati u vodi dok ne omekša. Dobro ocediti od vode, viljuškom izgnječiti dodati puter, jaje, so, prstohvat muskatnog oraščića i brašno. Zamesiti da se ne lepi za ruke. Razvaljati testo u obliku valjčića seći nožem deliće velićine 2 cm, oblikovati u valjčić pritisnuti na viljušku ili rebrastu daščicu.
Tiganj zagrejati, dodati piletinu i pržiti sa svih strana da požuti 10- ak minuta.
Izvaditi piletinu u istu posudu dodati 1 kašiku ulja, praziluk sečen na kolutiće i šampinjone sečene na veće kocke, pržiti dok ne omekša i ne ispari voda, posoliti, dodati pasiran beli luk, i dodati pržene kocke mesa.
U medjuvremenu dok se meso i povrće prži u posudu staviti vode, posoliti i kad provri dodati njoke, kuvati dok ne isplivaju na površinu.
Vaditi njoke rupičastom kašikom i dodati u meso i šampinjone, izmešati i toplo servirati.
Нема коментара :
Постави коментар