Potrebno je:
Za prvi sloj:
150 gr šećera
1 dcl vode
125 gr margarina ili putera
100 gr čokolade
250 gr mlevenog keksa
50 gr pečenih mlevenih lešnika
Za drugi sloj:
200 gr tvrdih mentol bonboba
1 dcl vode
125 gr margarina ili putera
200 gr mleka u prahu
3-4 kapi mentol arome
Zaglazuru:
100 gr bele čokolade
40 gr margarina ili putera
2-3 mentol bonbone
Priprema:
U posudu staviti 150 gr šećera i 1 dcl vode, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene lešnike. Dobro izmešati i dok je masa topla staviti u kalup veličine 20 x 25 cm.
U posudu staviti mentol bonbone i 1 dcl vode, kuvati na tihoj vatri da se bonbone istope uz mešanje. Kad se istope, dodati 125 gr margarina da se istopi, skinuti sa vatre i dodati 200 gr mleka u prahu, 3-4 kapi mentol arome, dobro izmešati i staviti preko prvog sloja, izravnjati i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 100 gr bele čokolade sa 40 gr margarina i staviti preko sloja od mleka u prahu. Dok se glazura nije još stegla posuti sa mlevenim mentol bonbonama.
Odlican kolac! Prvi put sam pravila i svima, koji su probali, se dopao! Ja sam odusevljena! Od sada ce se naci na mojoj listi sitnih kolaca! Svaka cast za recept!
ОдговориИзбриши