Potrebno je:
1/2 kg limuna
1/2 litra domaće rakije ili votke
200 gr šećera
100 gr meda
1 kesica vanilin šećera
3 dcl vode
Za potapanje limuna:
250 ml vode
125 ml sirćeta
1 kašika sode bikarbone
Priprema:
U mešavinu 250ml vode. 125 ml sirćeta, 1 kašiku sode bikarbone potopiti limun i da stoji 1 sat. ( tako će mo ukloniti vosak sa kore i hemikalije od prskanja)
Limun oprati i oguliti koricu bez belog dela.
Koricu staviti u staklenu teglu, preliti sa 1/2 litra rakije.
U posudu staviti šećer, vanilu i vodu, kuvati od kad provri 1 minut, prohladiti malo pa dodati med. Mešati da se med istopi i staviti u teglu sa koricom i rakijom, dobro izmešati poklopiti i ostaviti da stoji 7 dana.
Procediti i staviti u staklenu flašu.
Нема коментара :
Постави коментар