понедељак, 1. децембар 2014.

Punjena lepinja iz pizza pekača




Jako ukusna lepinja iz pizza pekača punjena sirom, idealna za doručak,  večeru uz čašu jogurta.

Potrebno je:

400 gr brašna
3 dcl vode
1 kašika kvasca
1 kašičica soli
1 kašika ulja

Za punjenje:

100 gr sitna sira ili feta sira

Priprema:

U mlaku vodu staviti kvasac, da stane 5 minuta pa dodati so i brašno. Zamesiti testo koje je mekano. Na obod posude gde smo zamesili testo dodati 1 kašiku ulja i mesiti testo da se obloži okolo sa uljem i ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom ( testo je mekano pri izradi posipati brašnom da se ne lepi za ruke i radnu površinu), razvaljati oklagijom krug  25 cm, posuti sitnim sirom i krajeve pokupiti prema sredini. Prvo rukama blago pritiskajući da dobijemo krug pa oklagijom razvaljati krug prečnika 34 cm.
Pizza pekač uključiti na podeok 3, staviti 2 kašike ulja da se zagreje i staviti lepinju, poklopiti pekač.
Peći sa jedne strane 10 minuta i sa druge strane 10 minuta, povremeno  lepinju dok se peče zarotirati više puta  u krug. ( da nam ne bi lepinja  nagorela)
















Нема коментара :

Постави коментар