Potrebno je:
500 gr svinjskog mesa
1 list lovora
3 zrna karanfilića
4 zrna crna bibera
500 gr krompira
1 struk praziluka
1 glavica crna luka
1 šargarepa
50 gr celera
50 gr paškanata
so
mleveni bibera
1 kašika mlevene crvene paprike
kašičica kurkume u prahu
2 kašike sitno rendana korena rena
Priprema:
Meso iseći na kocke i na 1 kašiki ulja propržiti sa svih strana, dodati vode da meso ogrezne, 1 list lovora, karanfilić, biber u zrnu i so. Dinstati na tihoj vatri oko 45 -50 minuta dok meso ne omekša.Po potrebi dolivati vode ako uvri.
Za to vreme pripremiti povrće.
Krompir oguliti i iseći na veće kocke. Crni luk sitno iseći, praziluk na kolutiće a šargarepu, celer i paškanat na kocke.
Kad meso omekša dodati seckano povrće, so, mleveni biber, mlevenu papriku, kurkumu u prahu. Izmešati doadati vode, ne mnogo tečnosti da meso i povrće ne pliva u vodi već da je saftasto. Kuvati još pola sata i na kraju dodati 2 kašike rendana rena.
Нема коментара :
Постави коментар