Ukusne, brze, idealne za vreme posta. Od ove količine izadje 45 kolačića.
Potrebno je:
Ta testo:
1,5 dcl belog vina
3 dcl ulja
5 kašika šećera u prahu
1 kašičica rendane kore od limuna
1 kesica praška za pecivo
700 gr brašna
Za punjenje:
400 gr ratluka sa ukusom jagode ili ruže ( ratluk da je u boji)
Za posipanje:
200 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U posudu staviti belo vino, ulje, šećer u prahu. Staviti na vatru da provri.
Skinuti sa vatre i dodati prašak za pecivo, stvoriće se pena i malo da stane da se reakcija stiša i dodati rendanu koru limuna i brašno. Zamesiti testo koje je mekano ali se ne lepi za ruke.
Ratluk iseći na kockice ( jednu kockicu u pakovanju podelim na 2 dela).
Uzimati delić testa ( 10 gr) razvaljati na dlanu krug, staviti kocku ratluka i formirati lopticu, staviti na pleh prethodno obložen papirom.
Peći na 180 stepeni 15 - 20 minuta.
Tople kolačiće posuti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Нема коментара :
Постави коментар