Potrebno je:
300 - 500 gr junećeg mesa sa koskom
1 list lovora
3-5 zrna bibera
3 zrna karanfilića
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 veća šargarepa
50 gr korena celera
50 gr korena peršuna
1/2 kg krompira
2 dcl soka od paradajza
1 kašika crvene mlevene paprike
so
mleveni biber
seckani peršun
100 gr tarane
Priprema:
Napraviti taranu
Najbrži način na koji možemo napraviti taranu je ovako. U usku i dublju posudu staviti 1 jaje, dodati 100 gr brašna i mutiti mikserom 30 sekundi. Dobićemo 150 gr tarane. Za čorbu nam je potrebno 100 gr ostalu količinu možemo osušiti i upotrebiti za drugi put.
U posudu staviti meso i prepolovljenu kosku, dodati 1 list lovora, biber u zrnu i zrna karanfilića i 1.5 -2 litra vode. Staviti na vatru i kad provri skinuti penu po vrhu i sve kuvati na tihoj vatri 1,5 sat.
Kad se skuva, meso izvaditi iz vode, odvojiti meso od koske i na sitne komade iscepkati a vodu procediti.
Na 1 kašiku ulja dodati sitno seckan crni i beli luk, šargarepu, celer i koren peršuna seckan na kocke, pržiti 2-3 minuta, pa dodati cepkano meso, krompir na kocke, 1 kašiku mlevene crvene paprike, so, mleveni biber.
Naliti sve sa 1 litrom supe od mesa. Kuvati 20 minuta, pa dodati 2 dcl soka od paradajza i 100 gr tarane. Kuvati još 15 minuta. Na kraju dodati svežeg seckanog peršuna.
Нема коментара :
Постави коментар