Jako sočne i ukusne šnicle.
Potrebno je:
500 gr mlevenog mesa
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 jaje
2 kašike seckana peršuna
so
mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 kašičica seckana lista ruzmarina
150 gr rendana sira
Masa za pohovanje:
2 jaja
2,5 dcl piva
250 gr brašna
so
mleveni biber
Priprema:
U posudu staviti mleveno meso, sitno seckan crni i beli luk, 1 jaje, so, peršun, mleveni biber, kurkuma prah i ruzmarin. Masu dobro izmešati staviti na foliju, rastanjiti veličine 25x22 cm, preko mesa izrendati 150 gr sira.
Pomoću folije urolati meso sa sirom, krajeve folije uviti i staviti rolat u zamrzivač da stoji 2 sata.
Za to vreme napraviti smesu za pohovanje šnicli.
Umutiti 2 jaja, dodati pivo, brašno, so i mleveni biber.
Masa da stoji 1 sat.
Izvaditi rolat iz zamrzivača, ukloniti foliju i iseći rolat oštrim nožem na kolutove širine 1cm
Svaki kolutić mesa uvaljivati u masu za pohovanje i pržiti na vrelom ulju sa jedne i druge strane.
Pržene šnicle po želji posuti tucanom crvenom paprikom.
Rolate možemo i zamrznuti pa po potrebi koristiti.
Нема коментара :
Постави коментар