Potrebno je:
Za koru:
4 žumanca
10 kašika šećera
10 kašika ulja
10 kašika mleka
12 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
500 gr malina
8 kašika šećera
1 dcl vode
1 puding od malina
1 kašika gustina
Za šam:
4 belanca
8 kašika šećera
šaka seckanih oraha
Priprema:
Prvo napraviti fil.
U posudu staviti maline i šećer ( koristim zamrznute maline), prokuvati da se šećer istopi. Umutiti 1 dcl vode sa 1 pudingom od maline i 1 kašikom gustina, dodati u maline i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.
Umutiti 4 žumanca sa 10 kašika šećera, dodati ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro umutiti i masu staviti u pleh veličine 20 x 30 cm prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
Peći na 180 stepeni 15 minuta.
Dok se kora peče umutiti 4 belanca sa 8 kašika šečera.
Posle 15 minuta pečenja pleh sa korom izvaditi iz rerne premazati sa prohladjenim malinama pa preko umućena belanca. Poravnjati belanca, malo viljužkom napraviti prugice i posuti sa 1 šakom seckanih oraha.
Vratiti u rernu i još peći 10- 15 minuta da šam od belanaca blago požuti.
Нема коментара :
Постави коментар