Potrebno je:
2,5 dcl vode
1 kašičica šećera
1 kašika suva kvasca
100 gr kisele pavlake
1 kašičica soli
1/2 dcl ulja
500 gr brašna
Za slano testo:
2 kašike brašna
1 kašičica soli
voda
Priprema:
U 2.5 dcl mlake vode staviti šećer i suvi kvasac. Da stane 5 minuta pa dodati 100 gr kisele pavlakw, 1/2 dcl ulja, so i brašno. Dobro izraditi testo i ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje testo podeliti na 12 delova. Svaki deo rukama razvaljati u prutić dužine 35 cm ( prutić malo uvrnuti kao uže), staviti u pleh veličine 25 x 35 cm, prethodno obložen papirom.
Tako uraditi sa svim delovima testa. Ostaviti da stanu 30 minuta.
Za to vreme napraviti slano testo. U posudu staviti 2 kašike brašna, 1 kašičicu soli i dodati vode da gustina testa bude malo gušća nego za palačinke.
Odstajale prutiće premazati sa mešavinom 1 kašičice ulja i 1 kašičice vode.
Peći na 180 stepeni 10 minuta. Izvaditi iz rerne i išarati ih slanim testom. Ja stavim u špric za šaranje kolača a može i u plastičnu kesu probušenu sa čačkalicom.
Vratiti prutiće u rernu i peći još 15 - 20 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар