Potrebno je:
600 gr tikvica
4 jaja
1 kašika seckana sveža peršuna ili mirodjije
so, mleveni biber
brašno
ulje
Priprema:
Tikvice oguliti iseći na kolutiće, posoliti i ostaviti da stanu.
Kad su odstajale i pustile vodu ocediti i staviti na krpu da se još dobro ocede.
Rernu uključiti na 200 stepeni da se greje. U pleh dodati 2-3 kašike ulja i staviti u rernu da se dobro ugreje.
Umutiti 4 jaja, dodati seckan peršun, so mleveni biber.
U najlon kesu za zamruivač staviti 5-6 kašika brašna, dodati ocedjene tikvice i dobro protresti da brašno ravnomerno bude po kolutićima tikvica.
Izvaditi tikvice iz kede.
Kolutiće tikvica uvaljivati u umućena jaja, pa redjati u zagrejan pleh. Redjati kolutiće jedan do drugog, da jedna polovina prelazi na drugu polovinu kolutića. Preostala umućena jaja preliti poredjane tikvice.Preko tikvica staviti 1 kašiku ulja.
Peći dok ne dobije zlatno žutu boju.
Dano moja draga, hvala ti za odličan recept! Godinama ne jedem pohovane tikvice zbog prženja u ulju, ali mi je ovaj tvoj recept omogućio da ponovo uživam u omiljenom jelu.. Divota prava, prisvajam ovaj način pripreme zauvek! Tebi šaljem veliki pozdrav i poljubac! 💝
ОдговориИзбриши