Volim da pravim hleb od raznih vrsta brašna. Ovaj hleb sa ječmenim brašnom, ima hrskavu koricu i mekanu sredinu.
Potrebno je:
250 gr ječmena brašna
200 gr pšenična brašna
3 dcl vode
1 kašičica šećera
1 kašika suva kvasca
1 kašičica soli
1 kašika ulja
semenke lana i susama
Priprema:
U 3 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera i 1 kašiku suva kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati so, ječmeno i pšenično brašno.
Zamesiti testo i izraditi. U posudu gde se nalazi lopta sa testom staviti 1 kašiku ulja, valjati loptu sa testom u posudi da se obloži sa uljem.
Ostaviti da nadolazi.
Kad testo nadodje, izraditi ga i staviti u kalup, prethodno podmazan sa uljem. Premazati testo sa vodom, posuti semenkama lana i susama.
Ostaviti da stane još 15-20 minuta. Makazama po vrhu testa praviti zareze.
Rernu ugrejati na 200 stepeni, staviti hleb i peći 20 minuta, smanjiti na 180 i još peći 15 - 20 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар