уторак, 26. фебруар 2019.

Voćna madjarica





Potrebno je:

Za kore:

2 jaja
200 gr šećera
150 gr putera ili margarina
200 gr kisele pavlake
600 gr brašna
1 kesica praška za pecivo

Za voćni fil:

5 dcl soka od maline ( može višnje, ribizle, kupine)
100 gr šećera
1 puding od maline
2 kašike gustina
100 gr bele čokolade
125 gr putera ili margarina

Za žuti fil:

5 dcl mleka
100 gr šećera
1 puding od vanile
2 kašike gustina
100 gr bele čokolade
125 gr putera ili margarina

Za posipanje kolača:

šećer u prahu

Priprema:

Umutiti puter ili margarin sa šećerom, dodati jaja, kiselu pavlaku, prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo i podeliti na 5 delova. Svaki deo razvaljati na papir za pečenje veličine 25 x 35 cm. Peći na 180 stepeni na poledjini pleha blago da malo požuti.
( Ja testo razvlačim tako što uzmem 5 komada kesa za pečenje veličine 25 x 38 cm. U svaku kesu stavim deo testa, otvor previjem 3 cm, na više mesta kesu izbockati da se ne stvara vazduh prilikom valjanja. Valjati oklagijom preko kese testo da se ravnomerno razvalja. Kad se izvalja iseći preko sredine gornji deo kese, skinuti sa testa taj izrezani deo kese, staviti na prevrnuti pleh koru zajedno sa donjim delom kese i peći. Kad se ispeče kesu sa donje strane odlepiti. Korice budu jednake i ivice ravne).
Voćni fil: U posudu staviti 4 dcl soka, 100 gr šećera da se kuva. Umutiti 1 puding od maline, 2 kašike gustina i 1 dcl soka. Dodati u sok koji se kuva i sve skupa kuvati da se zgusne. Dodati 100 gr bele čokoalde da se istopi i ostaviti da se ohladi. Umutiti 125 gr putera i dodati hladan fil muteći kašiku po kašiku.
Žuti fil: U posudu staviti 4 dcl mleka, 100 gr šećera da se kuva. U mutiti 1 puding od vanile, 2 kašike gustina i 1 dcl mleka. Dodati u mleko koje se kuva i sve skupa kuvati dok se ne zgusne. Na kraju dodati 100 gr bele čokolade da se istopi i ostaviti da se ohladi. Umutiti 125 gr putera i dodavati hladan fil kašiku po kašiku muteći. Oba fila podeliti na 2 jednaka dela.
Filovati: Kora, 1/2 žutog fila, kora 1/2 voćnog fila, kora 2/2 žutog fila, kora 2/2 voćnog fila, kora.
Kolač blago opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi pa posuti šećerom u prahu.
































1 коментар :

  1. Jako lijepo izgleda i vjerojatno bi se svidjela mojoj kćerki. Iz nekog razloga ona voli Mađaricu, dok je to meni zadnji kolač! Ukusi su različiti, pa je ja pravim samo za nju!

    ОдговориИзбриши