Potrebno je:
250 gr šećera
2 dcl vode
250 gr margarina
3 kašike džema od kajsije
300 gr mlevenog medenog srca
200 gr mlevenih oraha
400 gr mlevenog keksa
100 gr bele čokolade
100 gr crne čokolade
6 kašika ulja
Priprema:
Medeno srce malo usitniti i samleti u električnom secku.
U posudu staviti 250 gr šećera, 2 dcl vode, kuvati dok se žećer ne istopi dodati 250 gr margarina, 3 kašike džema od kajsije i kuvati dok se margarin ne istopi.
Skinuti sa vatre i dodati mlevene mleveno medeno srce, mlevene orahe i mleveni keks.
Izmešati i toplu masu izliti u kalup veličine 27 x 22 cm.
Ostaviti da se ohladi pa preliti belom čokoladodom istoljenom sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne pa preliti crnom čokoladom istopljenom sa 3 kašike ulja. Ukrasiti istopljenom belom čokoladom.
Нема коментара :
Постави коментар