Najbolje i najmekše krofnice
Potrebno je:
2 dcl mleka
4 kašike šećera
1 kašika suvog kvasca
1 kesica vanilin šećera
prstohvat soli
2 čepa od flaše rakije
1 dcl ulja
2 jaja
500 gr brašna
šećer u kristalu
Priprema:
U 2 dcl mlakog mleka staviti 4 kašike šećera i 1 kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta pa dodati, ulje, 2 jaja, vanilin šećer, prstohvat soli, rakiju i 250 gr brašna. Dobro umutiti mikserom i dodati još 250 gr brašna umesiti varjačom.
Ostaviti da nadolazi da udvostruči količinu. Kad nadodje izmesiti testo na blago pobrašnjenu radnu površinu razvaljati 2 cm debljine. Krofnice vaditi čašicom za rakiju. Ostaviti da stanu 15 - 20 minuta i pržiti u vrućem ulju sa jedne i druge strane. Prilikom prženja one se same okreću ako neće malo ih pogurati varjačom.Tople uvaljati u šećer u kristalu.
Нема коментара :
Постави коментар