Lagana tortica, super ukusa.
Potrebno je:
Za kore:
1 jaje
1 čaša ( čaša od 250 ml) šećera
1 kesica vanilin šećera
1/4 čaše ulja
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše tople vode
1/2 čaše kakaoa
1 čaša brašna
3/4 kašičice sode bikarbone
3/4 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Za fil 1:
100 gr šlag krema u prahu
200 gr kisele pavlake
200 gr zamrznutih malina
Za fil 2:
200 ml slatke pavlake
150 gr čokolade
Priprema:
Umutiti 1 jaje sa šećerom i vanilom, dodati ulje, jogurt, toplu vodu. U ovu masu dodati
Pomešano brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so.
Sve dobro umutiti i staviti u kalup prečnika 21 cm prethodno obložen papirom.
Peći na 180 stepeni 35-40 minuta.
Koru dobro ohladiti i vodoravno preseći da dobijemo 2 kore.
Umutiti šlag krem sa kiselom pavlakom. Ovim kremom premazati 1 koru i u krem utisnuti 200 gr zamrznutih malina. Preko staviti drugu koru.
U posudu staviti slatku pavlaku i čokoladu. Kuvati na tihoj vatri ( masa ne sme da provri), dok se čokolada ne istopi. Masu dobro ohladiti i umutiti mikserom. Ovim kremom premazati tortu okolo i po vrhu. Ukrasiti malinama
Нема коментара :
Постави коментар