недеља, 17. децембар 2017.

Posne medene čoko narandža štanglice





Štanglice idealne za sve vrste slavlja, kada nam je potrebno više vrsta sitnih kolača.



Potrebno je:

Pakovanje gotovih medenih korica ( pakovanje od 3 komada)

Za fil:

300 gr šećera
2 dcl vode
2 zamrznute narandže ( 250 gr )
100 gr čokolade
2 kašike kakaoa
250 gr margarina
300 gr mlevenog posnog keksa
100 gr mlevenih oraha

Za glazuru:

100 gr čokolade
4 kašike ulja

Priprema:

Uzeti 2 narandže, koru  oguliti i ostaviti da se zamrznu.
U posudu staviti šećer, vodu i najsitnije rendane zamrznute narandže. Kuvati dok se šećer ne istopi, dodati kakao, kuvati još 2 minuta povremeno mešati. Dodati čokoladu i margarin da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro izmešati i masu podeliti na 2 dela.
Masa dok je još topla filovati korice. Kora, 1/2 fil, kora, 2/2 fila i na vrh staviti treću koru. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.
Kad se kolač ohladi preliti sa čokoladnom glazurom.
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolać.

















































Нема коментара :

Постави коментар