Potrebno je:
800 gr brašna
4,5 dcl mlake vode
1,5 kašičica soli
Za fil:
500 gr seckane ocedjene blitve
200 gr sitnog sira
2 jaja
1,5 dcl ulja
Priprema:
U posudu staviti brašno i so. Dodavati malo po malo mlake vode i rukom mesiti da se zamesi testo. Ostaviti da stane 5 minuta pa ga dobro izraditi da bude glatko. Podeliti testo na 3 dela i svaki deo razvaljati u krug veličine većeg tanjira. Premazati sva 3 kruga uljem i pokriti providnom folijom i ostaviti da stane 30 - 45 minuta. ( zavisi od temperature u prostoriji, što je toplije testo manje stoji)
Za to vreme napraviti fil.
Blitvu sitno iseckati posoliti da stane 5 minuta i dobro rukom gnječiti i ocediti od tečnosti. Dodati sir i jaja.
Na veći sto staviti stolnjak, uzeti jedan krug odstajalog testa staviti na stolnjak i istezati testo što tanje u veliki krug, posuti sa uljem i staviti 1/3 fila. Urolati sa obe strane prema sredini pa saviti u obliku puža i staviti na sredinu veće tepsije. ( prečnika 34 cm)
Tako uraditi i sa ostala 2 kruga testa. Urolano testo savijati u krug okolo prvog dela testa u tepsiji.
Peći na 190 stepeni 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар