2,5 dcl gazirane vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
1,5 dcl jogurta
5 kašika ulja
1 jaje
1 belance
800 gr brašna
Za premazivanje:
50 gr istopljenog putera
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
semenke maka, lana i susama
priprema:
U 2,5 dcl mlake gazirane vode staviti 1 kašiku suvog kvasca i 1 kašičicu šećera. Ostaviti da stane 5 minuta pa dodati, 1 jaje, 1 belance, 5 kašika ulja, 1,5 dcl jogurta, so. Dodati brašno i zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje podeliti na 16 jednakih delova.
Od 8 delova oblikovati kuglice a od ostalih 8 oblikovati kuglice i razvaljati krugove prečnika 10 cm.
Krugove premazati sa istopljenim puterom ( 50 gr), zarezati na 4 strane, na sredinu staviti kuglicu testa i savijati oko kuglice testo od zarezanog kruga.
Tako uraditi sa svim delovima testa. Poredjati oblikovane delove testa u kalup prečnika 24 cm prethodno podmazan puterom ili obložen papirom.
Pogaču premazati sa umućenim 1 žumancetom, 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka. Posuti sa semenkama maka, lana i susama.
Ostaviti da stane 30-40 minuta i peći na 170 stepeni 40 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар