Ovo je jako dobar sirup koji pravim svake godine. Sirup možemo razrediti gaziranom vodom ili običnom vodom.
Potrebno je:
3 kg malina
2 litra vode
šećer ( oko 4 kg)
3 kesice limuntosa ( 30 gr)
Priprema:
Za pripremanje ovog sirupa koristim pasirku za paradajz i meko voće i plastično sito.
Maline oprati dobro ocediti staviti u posudu, izgnječiti ih spravicom za gnječenje krompira, dodati 3
kesice limuntosa i 2 litra hladne vode.
Ostaviti da stoji 24 časa, staviti na vatru da provri i dok je masa topla ispasirati na spravici za pasiranje i dobijenu tečnost procediti na sito. Raditi dok je masa topla bolje se pasira i cedi.
Na svaki dobijeni litar tečnosti staviti 1 kg šećera.
Staviti na vatru i kad provri kuvati 3-4 minuta. Penu na vrhu skinuti i sirup sipati u zagrejane staklene flaše prethodno oprane i sterilisane u rerni na 100 stepeni 20 minuta.
Flaše zatvoriti zatvaračima pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohlade.
Нема коментара :
Постави коментар