Potrebno je:
500 gr pilećih bataka ( 4 komada)
2 glavice crnog luka
1 kisela paprika ( paprika iz turšije)
so, mleveni biber
2 kašike ulja
Za sos:
3 kašike kečapa
4 kašike balzamiko sirćeta
1 kašika rendanog korena djumbira
3 čena belog luka
1 kašika meda
Priprema:
Na 2 kašike ulja pržiti sa svih strana batake,posoliti i pobiberiti.
Izvaditi iz posude i na istom ulju pržiti 2 glavice sitno seckanog crnog luka, dodati batake i 2 dcl tople vode. Poklopiti i na tihoj vatri dinstati 30 minuta.
Za to vreme napraviti sos. U posudu staviti 3 kašike kečapa, 4 kašike balzamiko sirćeta, rendani koren djumbira, 3 čena belog luka protisnuta na spravicu za beli luk i 1 kašiku meda, izmešati.
Kad se piletina izdinsta preliti sa sosom, dodati 1 kiselu seckanu papriku i na tihoj vatri kuvati još 10 minuta. Posuti seckanim peršunom.
Servirati uz krompir pire.
Нема коментара :
Постави коментар